Fineweld asentaa laitteet Hycamiten uuteen vedyntuotantolaitokseen

22.04.2024

Fineweld asentaa laitteet Hycamiten uuteen vedyntuotantolaitokseen

Kokkolalainen Fineweld vastaa pääurakoitsijana Hycamiten uuden vedyn- ja kiinteän hiilen tuotantolaitoksen teknisten laitteiden ja putkistojen asennuksista. Hycamiten uusi Customer Sample Facility (CSF) otetaan käyttöön myöhemmin tänä vuonna.

”Luotamme Fineweldiin paljon tässä hankkeessa. Fineweld toteuttaa asennukset erittäin tiukalla aikataululla, sillä rakennusvaihe tuotantolaitoksen työmaalla alkoi vasta tämän vuoden alussa”, kertoo Laura Rahikka, Hycamiten toimitusjohtaja.

Uusi CSF on Euroopan suurin vedyntuotantolaitos, jossa vetyä valmistetaan pilkkomalla maa- ja biokaasun metaanimolekyylejä alkuaineisiinsa vetyyn ja hiileen ilman kasvihuonekaasupäästöjä. Laitoksen tarkoituksena on osoittaa uuden teknologian toimivuus puhtaan vedyn ja teollisuuslaatuisen kiinteän hiilen tuotannossa.

”Olemme innokkaana mukana rakentamassa metaanista päästöttömästi valmistetun vedyn tuotantolaitosta juuri Kokkolaan. Laitos edustaa alansa uusinta teknologiaa maailmassa ja se rakentuu aivan syntysijoillemme, entisen Kemiran monituotetehtaan rakennuksen viereen Kokkola Industrial Parkin alueella”, kertoo toimitusjohtaja Matti Laitinen Fineweldistä.

Matti Laitinen perusti Fineweldin vuonna 1988. Yhden miehen hitsausyritys on noussut yhdeksi Pohjoismaiden suurimmista teollisuusputkistojen valmistukseen ja asennukseen erikoistuneista yrityksistä, joka työllistää yli sata henkeä. Putkistot ja teräsrakenteet esivalmistetaan yrityksen omalla konepajalla Kokkolassa ja asennetaan paikalleen lyhyessä ajassa pienellä työmaamiehityksellä.

Yrityksen erikoisosaamista ovat kaivos- ja prosessiteollisuuden putkisto-, teräsrakenne- ja laiteasennukset. Tällä hetkellä Fineweld vahvistaa asemaansa erityisesti akkukemikaalien, vedyn ja hiilivapaan teräksen tuotantoon liittyvissä hankkeissa.


SHARE TO YOUR NETWORKOUR PROCESS

Methane Pyrolysis


Our proprietary technology is based on the thermocatalytic decomposition (TCD) of methane molecules.

Read more


OUR PRODUCTS

Clean hydrogen


Hycamite decarbonises industrial production by replacing existing steam methane reforming (SMR) process in hydrogen production.

Read more

Solid carbon


The Hycamite carbon products are based on electrically conductive carbon nanoproducts making them ideal for demanding applications.

Read more


Want to know more?


Please contact us